МАКПЕТРОЛ – Dell STORE – Најдобар Трговски Објект за 2018(I-во место) во категорија компјутерска, аудио-видео и телекомуникациска опрема. Крајот на годината е период кога треба да се радуваме на успесите постигнати преку целата година. 2018-та за нас беше успешна година, но особено сме горди што годината ја заокружуваме со признание кое многу ни значи –

Доволно компактен за да можете да го носите секаде со себе а сепак доволно моќен за да ги користите сите апликации кои ви се потребни – вашиот лаптоп е клучната алатка кога сте во канцеларија, дома или пак на пат. Денес постои голема понуда на лаптопи на пазарот, но сепак само мал дел од понудените

Понудата на десктопи од промоцијата Upgrade your office решивме да ја збогатиме со 2-те бизнис серии на преносни компјутери Dell Latitude и Dell Vostro. Dell Latitude е најдоброто од бизнис класата на преносни компјутери.  Latitude серијата традиционално е прв избор за бизнис поради врвниот квалитет кој Dell го нуди кај оваа класа. Уредите се карактеризираат со

Макпетрол А.Д. – Центар Dell е единствен авторизиран партнер за продажба на TeamViewer за територијата на Македонија. TeamViewer представува целосно софтверско решение за далечинско пристапување и поддршка, администрација, состаноци, презентации, тимска работа и работа од дома. Во моментов TeamViewer е најкористениот софтвер за далечинско присапување и техничка поддршка преку интернет.  На дневно ниво се остваруваат

Генерално земено напредокот на технологијата за 5 години е околу 10 пати. Секојдневно се појавуваат нови технологии, но сепак вашиот PC е главна алатка за завршување на секојдневните обврски. Замената на старите персонални компјутери со нови ќе ви донесе поголема продуктивност и подобри перформанси. Upgrade your office – промоцијата е одлична можност да се освежите со

Пристигна новата генерација на Dell Latitude и Latitude 2in1 преносни компјутери. Под мотото Office everywhere – Dell ја промовира новата генерација Latitude која овозможува да ги завршите вашите обврски од било каде. Најдоброто од бизнис класата на преносни компјутери сега со уште подобри опции. Dell Latitude и Latitude 2in1 преносните компјутери од последната генерација освен стандардниот висок

Новото Dell Vostro нуди премиум дизајн, одлични перформанси и максимална мобилност во едно пакување. Перформанси: Новата генерација на Dell Vostro е опремена со 8-та генерација на Intel® Core™ процесори. Преносливост и дизајн: Одлична комбинација на премиум дизајн од лесни материјали – почетната тежина кај 14″ Vostro започнува од само 1,6kg. RAM меморија: Поддржува и до 32GB DDR4 меморија што гарантира

Новите технологии и иновации на Dell EMC беа презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” ИТ професионалци од најуспешните македонски компании имаа можност да се запознаат со современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност и развој на организациите во кои

МАКПЕТРОЛ АД – Центар Dell ја доби престижната Dell EMC Platinum Partner плакета како потврда за статусот кој го имаме во односите со Dell Technologies. Напорната работа, редовно реализираните тренинзи и обуки на нашиот кадар, како и големиот број на реализирани проекти во изминатата година ни го донесоа Platinum Partner статусот во релациите со Dell EMC.

Новите технологии и иновации на светскиот технолошки лидер Dell EMC на 7ми декември ќе бидат презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” На овој настан пред ИТ професионалци од најуспешните македонски компании ќе бидат презентирани современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност