Uncategorized

Dell EMC PowerEdge 14G серверите ќе го трансформираат начинот на кој работите Ви ја претставуваме 14-тата генерација на Dell EMC PowerEdge серверите. Создадена без компромиси со цел да донесе значајна разлика во работењето. Во последната генерација на Dell EMC PowerEdge вградени се последните Intel® Xeon® процесори кои се основа на секој модерен дата центар поради исклучителните

Новите технологии и иновации на Dell EMC беа презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” ИТ професионалци од најуспешните македонски компании имаа можност да се запознаат со современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност и развој на организациите во кои

МАКПЕТРОЛ АД – Центар Dell ја доби престижната Dell EMC Platinum Partner плакета како потврда за статусот кој го имаме во односите со Dell Technologies. Напорната работа, редовно реализираните тренинзи и обуки на нашиот кадар, како и големиот број на реализирани проекти во изминатата година ни го донесоа Platinum Partner статусот во релациите со Dell EMC.

Новите технологии и иновации на светскиот технолошки лидер Dell EMC на 7ми декември ќе бидат презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” На овој настан пред ИТ професионалци од најуспешните македонски компании ќе бидат презентирани современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност

Последната генерација на Dell Latitude е достапна во Макпетрол Центар Dell. Под мотото Essential for business. Perfect for you – Dell ја промовира последната генерација на лаптопи од бизнис класата традиционално распоредени во три серии односно Latitude 3000, 5000 и 7000 серија. Latitude класата нуди врвен квалитет и перформанси во едно единствено пакување. Изборот на соврешениот уред Dell го прави

Компактен, идеаелен сервер за мали компании и домашни корисници – тоа е вистинскиот опис за PowerEdge T30. Серверот доаѓа со исклучително ниска цена, што го прави достапен за секого. PowerEdge T30 доаѓа во mini tower варијанта. Серверот е тивок, па може да се постави секаде, дизајниран е за ефикасна, брза и безгрижна работа. Главна цел на овој

На крајот на Март Dell EMC ги додели наградите на најуспешните партнери од регионот. Dell EMC Partner Awards настанот се одржа во Белград и на него регионалните менаџери на Dell EMC ги прогласија најуспешните партнери. На Dell EMC Partner Awards 2017 Макпетрол АД е прогласен за Dell EMC Workforce Solutions Partner. Ова дополнително признание за нашата

Optiplex 3000 е достапен во 3 варијанти Mini Tower PC, Small Form Factor и Micro изведба Димензиите на новите Optiplex решенија се приллагодени за секоја работна средина. Истите доаѓаат со DDR4 RAM меморија и Intel Core процесори. Внимателно селектираниот хардвер е специјално дизајниран за бизнис корисниците и гарантира стабилен и издржлив систем. Dell своите бизнис десктоп