Get organized

Компактен, идеаелен сервер за мали компании и домашни корисници – тоа е вистинскиот опис за PowerEdge T30.

Серверот доаѓа со исклучително ниска цена, што го прави достапен за секого.

PowerEdge T30 доаѓа во mini tower варијанта. Серверот е тивок, па може да се постави секаде, дизајниран е за ефикасна, брза и безгрижна работа. Главна цел на овој сервер е да овозможи поголема ефикасност и продуктивност за компаниите. Корисниците може да ги хостираат своите апликации локално, како и да заштедат на екстерни уреди за споделување на документи или cloud сервиси.

Серверот ги поддржува последните Intel Pentium и моќните Intel Xeon процесори кои овозможуваат побрза и поефикасна работа на апликациите.

Карактеристики:

  • PowerEdge T30 поддржува до 6 хард дискови што овозможува голем капацитет за чување на податоци.
  • Достапни се до 10 USB порти од кои 6 се USB 3.0 што овоможува поврзување со повеќе екстерни уреди.
  • На располагање стојат 4 слота за меморија DDR4 DIMM.

 

PowerEdge T30 овозможува лесно менаџирање и backup на податоци преку automatic data backup со Microsoft Windows Server.

Сите податоци и документи се чуваат локално и во секое време може да се пристапи до нив, а истите се заштитени од злоупотреба.

Промотивна понуда:

DELL PowerEdge T30
Chassis with up to 4 x 3.5” Hard Drives
Intel Xeon E3-1225v5 (3.30GHz, 3.70GHz with Turbo, 8Mb Cache, 4 Cores)
8Gb 2133MHz DDR4 UDIMM ECC Memory (1 x 8Gb)
1Tb 3.5” SATA 6Gbps 7.200 rpm Entry Cabled Hard Drive
On-board Intel Rapid Storage Controller 12.0 (SATA 6Gb/s)
DVD+/-RW Drive
Integrated Intel HD Graphics P530
6x USB 3.0, 4x USB 2.0, Microphone/Headphone, Audio In/Out, 2x DisplayPort, HDMI, Serial Port
Integrated Intel I219-LM Gigabit Ethernet 10/100/1000 LAN
290W Cable Power Supply
No Operating System Installed
3 Years RTD Standard Warranty

Цена: 28.500 MKD + 5% DDV