OptiPlex 3046m FamilyOptiplex 3000 е достапен во 3 варијанти

  • Mini Tower PC,
  • Small Form Factor и
  • Micro изведба

Димензиите на новите Optiplex решенија се приллагодени за секоја работна средина. Истите доаѓаат со DDR4 RAM меморија и Intel Core процесори.

Внимателно селектираниот хардвер е специјално дизајниран за бизнис корисниците и гарантира стабилен и издржлив систем.

Dell своите бизнис десктоп решенија ги поткрепува со квалитетна поддршка за оперативни системи, па така корисниците ќе може да изберат помеѓу: Ubuntu 14.04, Windows 10, 64-bit, Windows 7, 32-bit, Windows 7, 64-bit и Windows 8.1, 64-bit. Тоа што Dell Optiplex припаѓа на бизнис класата значи дека системот ќе добива софтверски надградби на апликациите и драјверите повеќе години што ќе овозможи беспрекорно функционирање на системот.

Дополнително со некои конфигурации доаѓа фабрички прединсталиран лиценциран Windows 10 оперативен систем што е гарант за одлична оптимизирана работа.

OptiPlex 3000 Series - accessories for your OptiPlex 3046 Series Desktops