Кога станува збор за бизнис лаптопи Dell jа претстави новата генерација од Vostro 5000 серијата.

Станува збор за тенки и лесни преносни компјутери со одличен дизајн. Истите се веќе во продажба.

Новата Vostro 5000 серија е претставена под мотото WORK SMART

Покрај 13″ и 14″ варијанта – Dell кај новата Vostro 5000 серија нуди и 15″ модел.


Станува збор за серија која е сместена во тенко и лесно алуминиумско куќиште со тенки рамки околу дисплејот. In-Plane Switching (IPS) технологијата кај диспејот овозможува одлична wide-angle viewing слика.


Што се однесува до перформансите кај овој модел ја имаме последната генерација Intel® Core™ процесори како и опци за интегрирана Intel графика или NVIDIA® MX130 discrete graphics.

Кај хард дисковите има избор од хибридно решение со SSD диск и стандарден HDD или само SSD диск. Оваа серија поддржува до 32GB DDR4 рам меморија.

Дополнителна предност е тоа што Vostro 5000 е опремен со USB Type-C™ порта која овозможува поврзување на Docking станица и повеќе монитори.

Димензии и тежина

Vostro 5481 – 14″

1. Висина: 18.13mm | 2. Ширина: 324.9mm | 3. Должина: 232mm | Тежина: 1.55 kg

Vostro 5581 – 15″

1. Висина: 18.04mm | 2. Ширина: 359.1 mm | 3. Должина: 249mm | Тежина: 1.9 kg


Целосната понуда на модели од залиха можете да ја последнете во ЦЕНОВНИКОТ.