Кога е потребен компјутер кој ќе одговори на потребите на апликаците кои бараат врвни перформанси тогаш изборот е Dell Precision

Dell Precision е специјално дизајнирана серија за оние кои работат со апликации кои бараат моќен хардвер како апликаци за графика, 3D моделирање, симулации итн.

Dell Precision серијата на работни станици е достапна во 3 варијанти – како Mobile – односно преносна работна станица (лаптоп), Tower односно десктоп и Rack.

Достапни формати

Оваа серија е достапна по нарачка односно покрај опцијата за избор на преддефинирана конфигурација и самите можете да конфигурирате систем кој одговара на вашите потреби и да побарате понуда од нас за испорака на истиот.

Дадените цени во конфигураторот се ориентациони, откако ќе ја креирате конфигурацијата истата ни ја испраќате по што ние ќе ви испратиме цени со партнерски попуст.

Главни Карактеристики:

Иновативен дизајн

Секоја Dell Precision е дизајнирана со карактеристики што ви требаат за да ги “оживеете” вашите идеи.

Мобилните работни станици се потенки, полесни, премиум дизајнирани и имаат InfinityEdge, UHD, HDR и опција за екран на допир. Без разлика на димензиите не се прави компромис во однос на перформансите поради што се користат напредни термички технологии што ви овозможуваат да го одржувате вашиот систем да работи со голема брзина долго.

Интелигентни перформанси

Dell Optimizer за Precision е единствениот софтвер за оптимизација базиран на вештачка интелигенција кој автоматски ја сетира работна станица користејќи машинско учење за да обезбеди врвни перформанси.

ISV сертифицирани системи

Dell инвестира илјадници часови строго тестирање во соработка со Независните продавачи на софтвер (ISV) (како што се Adobe, Autodesk, Solidworks) за да може да испорача тестирана и целосно оптимизирана работна станица. Дознајте повеќе за ISV сертификатите на precisionworkstations.com

ISV серфикации на Dell Precision