Интелигентно решение за вашиот бизнис

Последната генерација на Dell Optiplex е достапна за нарачка во Макпетрол Центар Dell.

Под мотото Intelligence you can rely on Dell ја промовираше најновата серија на бизнис десктоп компјутери. Dell Optiplex е лидер на пазарот веќе 27 години и е прв избор на многу организации поради квалитетот, поддршката и перформансите.

Најновата генерација на десктоп компјутери од бизнис класа е стандардно достапна во три серии односно Optiplex 3000, 5000 и 7000 серија.

Ново е тоа што десктоп компјутерите од сериите OptiPlex 5000 и 7000 учат и се прилагодуваат на тоа како работите со интелигенција на Dell Optimizer ExpressResponse, што ги оптимизира перформансите
од најдобрите 5 апликации на корисникот за да можат да работат со максимален потенцијал со цел да се зголеми продуктивноста.

Главни карактеристики на новата генерација

• 10-та генерација процесори Intel® Core ™ до i9 со до 10 јадра
• До 128 GB DDR4 РАМ меморија на 2933MHz
• Опција за Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) за посилно поврзување од кога било
• Сите платформи издржуваат ригорозно тестирање на квалитетот и ги надминуваат MIL-STD 810G стандардите
• Опремен со TPM 2.0, опционален прекинувач за сигнализирање при отворање на куќиштето и капаци на приклучоците и кабелот што се заклучуваат
• Додатоци дизајнирани и тестирани за да овозможат врвна продуктивност за корисниците на OptiPlex