Dell PowerEdge серверите ќе го трансформираат начинот на кој работите

Dell PowerEdge – трансформација на моќ, складирање и мрежни решенија кои се прилагодуваат на вашите деловни потреби поради исклучителните перформанси кои истите ги нудат.

Зошто да инвестирате во нови сервери?

Свесни сме дека новите апликации бараат се повеќе ресурси, но дали знаете колку навистина е голем падот на перформансите кај вашите сервери?

Неодамнешното истражување на IDC покажува дека за само 5 години перформансите во однос на потребата од ресурси кај серверите се еднакви на само 40% од перформансите кои тој уред ги поседувал кога бил набавен. Со нередовното надградување ИТ инфраструктурата губи 39% од максималните перформанси, ги зголемува и до 40% трошоците за application management и ги зголемува за 148% повисоки трошоци за одржување на серверите.
Заштедата на пари како и подобрите перформанси ја прават набавката на нови сервери за клучните процеси во вашата компанија далеку поисплатлива опција од одржување на застарена инфраструктура. Ова подеднакво важи за големите но и за помалите компании. Избегнете ги високите трошоци за одржување, падот на продуктивноста и можноста за паѓање на системот поради дефекти. Овозможете си развој со помали тековни трошоци и достигнете ги вашите бизнис цели без проблеми со инвестирање во нова технологија.

Во прилог повеќе информации за тоа што ќе нудат новите сервери:

Забрзајте ги иновациите со вештачка интелигенција

Последната генерација на PowerEdge сервери ја подобрува деловната агилност со способност за поддршка на трансформациските оптоварувања како бази на податоци и аналитика, виртуелизација, складирање дефинирано со софтвер, виртуелна десктоп инфраструктура (VDI), HPC, AI и ML .

Интуитивно управување со системи

Портфолиото за управување со системи OpenManage помага да се скроти сложеноста на вашата ИТ инфраструктура со алатки кои ќе ви помогнат да ги откриете, распоредите, следите, управувате и ажурирате вашите PowerEdge сервери и лесно да ја имплементирате автоматизацијата на рутинските задачи за управување.

Обезбедена интегрирана безбедност

Дизајнирани за безбедни интеракции PowerEdge серверите имаат криптографски потврден интегритет на хардверот, динамично заклучување на системот и firmware при што помага да се забрза патувањето до безбедносна стратегија Zero Trust.

Унапредување на одржливоста

Dell PowerEdge е посветен на енергетски ефикасни решенија за да им помогне на клиентите да ги постигнат своите цели за одржливост. Добијте поголема ефикасност и повисоки перформанси од вашиот центар за податоци со напредни опции за топлинска енергија и ладење. OpenManage Enterprise Power Manager ви ги дава алатките за телеметрија за мерење и управување со потрошувачката на енергија за заштеда на трошоци и понизок јаглероден отпечаток.