Последната генерација на Dell Latitude е достапна во Макпетрол Центар Dell.

Под мотото Essential for business. Perfect for you – Dell ја промовира последната генерација на лаптопи од бизнис класата традиционално распоредени во три серии односно Latitude 3000, 5000 и 7000 серија.

Latitude класата нуди врвен квалитет и перформанси во едно единствено пакување. Изборот на соврешениот уред Dell го прави уште полесен со поделбата во 3 серии прилагодени за различни групи на корисници.

Latitude 3000 серијата е атрактивна за нашиот пазар поради достапната цена по која може да се добие уред од висока класа. Иако станува збор за уреди чија цена е атрактивна и блиска до уредите од пониските класи наменети за домашна употреба Latitude 3000 нуди многу повеќе. Внимателно избраните компоненти се оптимизирани и тестирани за одлично корисничко искуство.

Latitude 5000 претставува златната средина кај бизнис класата на Dell – оваа сеија претставува најчест избор поради одличните можности за менаџирање, поврзување на докинг станица, дополнителните системи за безбедност итн. Главно оваа серија е прв избор на големите компании кои сакаат да добијат уред по нивна мерка по разумна цена.

Latitude 7000 е врвот во бизнис класата на Dell – оваа серија се состои од Ultrabook уреди со врвна изработка и квалитет. Овде се вградени врвни компоненти – а главна цел е да се добие лесен, компактен и исклучително моќен производ.

Зошто Dell Latitude?

Latitude серијата традиционално е прв избор за бизнис поради врвниот квалитет кој Dell го нуди кај оваа класа. Уредите се карактеризираат со квалитетна изработка на надворешноста која е едноставна што може и да се очекува за уред кој е наменет за бизнис употреба. Но затоа внатре се крие одлично подготвена конфигурација која е создадена од внимателно избран хардвер кој надополнет со одлична софтверска поддршка е тестиран и оптимизиран за да може да испорача максимално добри перформанси за корисникот. Dell обрнува особено внимание на поддршката кај оваа серија, затоа и гарантниот рок кај овие уреди е 3 или 5 години. Освен хардверот за разлика од многу други производители Dell редовно прави надградби во делот на софвтерската поддршка, па може да очекувате дека драјверите редовно ќе бидат надградувани многу години по купувањето на уредот.

Иновации

Latitude 7285 е првиот таблет/лаптоп со безжично полнење

Досега безжично полнење на нашите паметни и преносни уреди беше повеќе „контактно полнење“. Поточно смартфоните кои го поддржуваа, мораше да ги поставите врз некаков тип на безжичен полнач за да можат да се наполнат.

Latitude 12 7285 2 in 1 laptop - Keep your work in motion

Сепак, Dell е првиот производител кој во својот Latitude 7285 таблет/лаптоп вградува нов тип на безжично полнење, кај кое нема да мора да го ставите вашиот лаптоп прецизно на некој тип на полнач во долниот дел, односно уредот ќе може да се полни и од далечина.

Технологијата која овозможува вакво полнење се вика WiTricity и истата работи со магнетна резонанца, која овозможува полнење на малку поголеми далечини и преку различни материјали. Поточно, таблетот со тастатурата сега нема да мора прецизно да ги поставите на долниот дел кој е задолжен за полнење, што дава многу слобода при користењето на овој уред на вашата маса.

Самиот уред е исто така прилично моќен – опремен е со Core i5 и Core i7 процесор, 8 или 16 GB рам и SSD дискови со капацитет од 128 или 256. Дисплејот има големина од 12 инчи и прилично висока резолуција од 2880х1920 пиксели.