Dell EMC PowerEdge 14G

Добредојдовте во свет без компромиси

Пристигна новата генерација која ќе го трансформира начинот на кој вие и вашите партнери работите

Ви ја претставуваме 14-тата генерација на Dell EMC PowerEdge серверите. Создадена без компромиси со цел да донесе значајна разлика во работењето.

Во новата генерација на Dell EMC PowerEdge вградени се последните Intel® Xeon® процесори кои се основа на секој модерен дата центар поради исклучителните перформанси кои истите ги нудат.

Планот на Dell EMC е да започне со дистрибуција на новите PowerEdge сервери во текот на месец Јули 2017.

Зошто да инвестирате во нови сервери?

Свесни сме дека новите апликации бараат се повеќе ресурси, но дали знаете колку навистина е голем падот на перформансите кај вашите сервери?

Неодамнешното истражување на IDC покажува дека за само 5 години перформансите во однос на потребата од ресурси кај серверите се еднакви на само 40% од перформансите кои тој уред ги поседувал кога бил набавен. Со нередовното надградување ИТ инфраструктурата губи 39% од максималните перформанси, ги зголемува и до 40% трошоците за application management и ги зголемува за 148% повисоки трошоци за одржување на серверите.
Заштедата на пари како и подобрите перформанси ја прават набавката на нови сервери за клучните процеси во вашата компанија далеку поисплатлива опција од одржување на застарена инфраструктура. Ова подеднакво важи за големите но и за помалите компании. Избегнете ги високите трошоци за одржување, падот на продуктивноста и можноста за паѓање на системот поради дефекти. Овозможете си развој со помали тековни трошоци и достигнете ги вашите бизнис цели без проблеми со инвестирање во нова технологија.

Во прилог повеќе информации за тоа што ќе нудат новите сервери:

Scalable business architecture

On-demand capacity & performance to meet every core challenge

  • Optimized performance – with no compromises
  • Unlimited scalability to adapt to all workload demands
  • Integrated workload ‘boost button’

 

Intelligent automation

Enhanced server room efficiency with no more amber light patrols

  • Remote deployment in minutes
  • Embedded diagnostics and Support Assist for proactive response
  • Faster remediation reduces resolution times by 90%

 

Integrated security

Robust and reliable built-in security throughout the IT lifecycle

  • The most secure server available
  • Built-in protection from delivery to deployment and updates
  • Essential support across the entire system lifecycle with Dell EMC Parts