Ново Dell Latitude E5550

Новиот модел од бизнис класата на Dell пристигна во Македонија. Новиот модел од Latitude 5000 серијата E5550/E5450 е достапен за продажба. Моделот стандардно има повеќе значителни подобрувања во однос на претходникот при што се издвојува новата серија на Intel процесори која нуди подобрени перформанси. Latitude 5000 серијата се карактеризира со одличен дизајн и врвни перформанси […]

PowerEdge 13G сервери

Запознајте ја последната генерација на PowerEdge сервери од Dell Сега е вистинско време за инвестиции во ИТ инфраструктура. Научете како да ја забрзате работата на апликациите, да го олесните менаџментот и да ги оптимизирате податоците за процесирање, чување и подобра мрежна ефикасност. Новата генерација на Dell PowerEdge сервери поседува: Подобрени опции за менаџнмент Сториџ оптимизиран […]

Makpetrol Dell Center Enterprise Event 2014

На 25.11.2014 се одржа Makpetrol Dell Center Enterprise Event 2014 настан на кој се презентираа последните новости од Enterprise сегментот. Беше претставена последната 13-та генерација на Dell PowerEdge сервери, а во живо беа демонстрирани можностите на Dell Compellent сториџ системот. Настанот беше пренесуван во живо на YouTube каналот на Макпетрол Центар Dell. Ви предлагаме да го погледнете […]