Понудата на десктопи од промоцијата Upgrade your office решивме да ја збогатиме со 2-те бизнис серии на преносни компјутери Dell Latitude и Dell Vostro. Dell Latitude е најдоброто од бизнис класата на преносни компјутери.  Latitude серијата традиционално е прв избор за бизнис поради врвниот квалитет кој Dell го нуди кај оваа класа. Уредите се карактеризираат со

Макпетрол А.Д. – Центар Dell е единствен авторизиран партнер за продажба на TeamViewer за територијата на Македонија. TeamViewer представува целосно софтверско решение за далечинско пристапување и поддршка, администрација, состаноци, презентации, тимска работа и работа од дома. Во моментов TeamViewer е најкористениот софтвер за далечинско присапување и техничка поддршка преку интернет.  На дневно ниво се остваруваат

Генерално земено напредокот на технологијата за 5 години е околу 10 пати. Секојдневно се појавуваат нови технологии, но сепак вашиот PC е главна алатка за завршување на секојдневните обврски. Замената на старите персонални компјутери со нови ќе ви донесе поголема продуктивност и подобри перформанси. Upgrade your office – промоцијата е одлична можност да се освежите со

Пристигна новата генерација на Dell Latitude и Latitude 2in1 преносни компјутери. Под мотото Office everywhere – Dell ја промовира новата генерација Latitude која овозможува да ги завршите вашите обврски од било каде. Најдоброто од бизнис класата на преносни компјутери сега со уште подобри опции. Dell Latitude и Latitude 2in1 преносните компјутери од последната генерација освен стандардниот висок

Новото Dell Vostro нуди премиум дизајн, одлични перформанси и максимална мобилност во едно пакување. Перформанси: Новата генерација на Dell Vostro е опремена со 8-та генерација на Intel® Core™ процесори. Преносливост и дизајн: Одлична комбинација на премиум дизајн од лесни материјали – почетната тежина кај 14″ Vostro започнува од само 1,6kg. RAM меморија: Поддржува и до 32GB DDR4 меморија што гарантира

Пристигна новата генерација која ќе го трансформира начинот на кој работите Ви ја претставуваме 14-тата генерација на Dell EMC PowerEdge серверите. Создадена без компромиси со цел да донесе значајна разлика во работењето. Во новата генерација на Dell EMC PowerEdge вградени се последните Intel® Xeon® процесори кои се основа на секој модерен дата центар поради исклучителните перформанси

Новите технологии и иновации на Dell EMC беа презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” ИТ професионалци од најуспешните македонски компании имаа можност да се запознаат со современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност и развој на организациите во кои

МАКПЕТРОЛ АД – Центар Dell ја доби престижната Dell EMC Platinum Partner плакета како потврда за статусот кој го имаме во односите со Dell Technologies. Напорната работа, редовно реализираните тренинзи и обуки на нашиот кадар, како и големиот број на реализирани проекти во изминатата година ни го донесоа Platinum Partner статусот во релациите со Dell EMC.

Новите технологии и иновации на светскиот технолошки лидер Dell EMC на 7ми декември ќе бидат презентирани на годишниот настан во организација на МАКПЕТРОЛ А.Д. Центар Dell – “Makpetrol | Dell EMC – Enterprise Architecture Event 2017” На овој настан пред ИТ професионалци од најуспешните македонски компании ќе бидат презентирани современи решенија чија примена ќе овозможи поголема ефикасност

Последната генерација на Dell Latitude е достапна во Макпетрол Центар Dell. Под мотото Essential for business. Perfect for you – Dell ја промовира последната генерација на лаптопи од бизнис класата традиционално распоредени во три серии односно Latitude 3000, 5000 и 7000 серија. Latitude класата нуди врвен квалитет и перформанси во едно единствено пакување. Изборот на соврешениот уред Dell го прави