Најава: MAKPETROL | Dell EMC – Event 2016

youtube_brand

Се наоѓаме на почеток на нова индустриска револуција, каде што светот е поинтелигентен и по поврзан од било кога. Новата дигитална економија го трансформира начинот на кој живееме и работиме – создавајќи свет во кој сè е поврзано, каде технологијата ни дава моќ да ги менуваме нештата со само еден допир.

На МАКПТРОЛ | Dell ЕМС Event 2016 ќе презентираме како може да се искористи новата технологија за напредок и развој на бизнисот.

Ќе ги претставиме новостите во портфолијата од брендовите на најголемата приватна технолошка компанија во светот – Dell Technologies.

Токму оваа година прославуваме 20 години постоење на МАКПЕТРОЛ Центар Dell, односно 20 години присуство на Dell како бренд на македонскиот пазар.

Имаме чест да ви претставиме едно многу побогато портфолио на нашиот стратешки партнер каде го достигнавме престижниот статус Dell Partner Premier (највисокото ниво на партнерство).
Ќе бидат презентирани предностите на Dell EMC портфолиото, од клиентски решенија до high-end enterprise решенија.

Иако настанот е од затворен карактер, поради големиот интерес, водени од идеата дека новостите кои доаѓаат од најголемата приватна технолошка компанија во светот се предмет на интерес на пошироката јавност одлучивме и оваа година настанот да може да се проследи во живо на нашиот Youtube канал.

Во прилог агендата на настанот:

 

09:00-09:30

Регистрација

 

09:30-09:45

Keynote/opening

Makpetrol A.D. Centar Dell

1.

09:45-10:35

Dell
EMC Advantage

Serban Zirnovan, Dell EMC

2.

10:35-11:15

Dell
server advantage

Damir Culig, Dell EMC

 

11:15-11:30

Кафе пауза

3.

11:30-12:10

Dell
networking

Saso Slavkovski, Makpetrol AD Centar Dell

4.

12:10-12:40

Positioning
Dell client solution

Aleksandar Sajatovic,
Dell EMC

 

12:40-13:00

Кафе пауза

5.

13:00-14:00

Enabling
always on business with Veeam

Boris Denisov, Veeam

 

14:00-15:30

Коктел,
дружење,

наградување

 

 

Posted in Новости.