Latitude 3350 ултрапреносен, достапен уред од високата класа

Dell Latitude 3350 e 13″ преносен компјутер кој е дел од Latitude серијата и спаѓа во бизнис класата на лаптопи. И покрај тоа што овој ултрапреносен лаптоп е одлично изработен и нуди солидни перформанси тој доаѓа по значително пониска цена во однос на другите Latitude уреди. Ова може да се обасни со тоа што Latitude 3350 е примарно дизајниран за студенти и ученици, па Dell со атрактивната цена сака да го направи достапен за секого.

Latitude 3000 серијата е атрактивна за нашиот пазар поради достапната цена по која може да се добие уред од висока класа. Иако станува збор за уреди чија цена е атрактивна и блиска до уредите од пониските класи наменети за домашна употреба Latitude 3000 нуди многу повеќе. Внимателно избраните компоненти се оптимизирани и тестирани за одлично корисничко искуство.

Choose accessories to complete the classroom
Latitude 3350 покажува одлични резултати и добива позитивна критика од многу познати сајтови кои се занимаваат со оценување на ИТ уреди. Оваа серија на преносни уреди е компактна, лесна и има одлична батерија која поддржува целодневно користење. Сето ова е надополнето со издржливиот и квалитетен дизан кој е карактеристичен за уредите од високата бизнис класа.

Макпетрол ви го нуди Dell Latitude 3350 – во конфигурација која вклучува вграден SSD диск:

 

Durable by DesignDELL Latitude 3350 (i3, HD, 4Gb, 128Gb SSD, NoOS)

Intel Core i3-5005U Processor (2.00GHz, 3Mb Cache, Dual Core)
13.3” HD (1366 x 768) Anti-Glare LED Backlit Display
4Gb 1600MHz DDR3 Memory (1x4Gb dimm)
128Gb 2.5” SATA Solid State Drive
Integrated Intel HD 5500 Graphics
Flexible for EducationIntegrated 720p HD Camera
Intel Dual Band Wireless-AC 7265 (802.11 ac/a/b/g/n 2×2) + Bluetooth 4.0 LE Half Mini Card
Integrated 10/100/1000 Gigabit Ethernet Controller
6-Cell 65W/Hr Battery
65W AC Power Adapter
Internal Qwerty Non-Backlit Single Pointing Keyboard
3 Years RTD Standard Warranty

Цена: 29.000 ден + 5 % ДДВ

 

Posted in Dell, Лаптопи.